Aku pernah tengok sayur..err sayur ke buah? ni..tapi tak pernah la pulak tahu kegunaan, rasa dan sebagainya..aku ingat ni jenis dari batang celeri cuma kalernyaya aja merah..jakun betol aku ni..pestime tengok kat blog Wendy..dia buat kek pakai menatang ni..pelik lak aku..maka aku cubalah google apa benda ni..apa nama melayunya..walaupun dah berwikipedia jugak aku tak tahu..sebab aku tak khatam baca..tapi aku baca ianya elok untuk sembelit..hehhe..aku lebih excited tengok resepi yang guna menatang ni..korang baca la sendiri erk..aku link kan aja ni..nah baca sendiri khasiat2nya.. Gambar yang cantik ni aku ambik kat sini...terima kasih tuan tanah..minta maap ambik tunjuk sini erk..tak faham N3 ni sila transalate sendiri erk..
Agak korang kat mana boleh dapat menatang ni..nampak si Wendy tu buat Kastard kek bertopingkan menatang ni sungguh yummy...cercita skit..mana leh dapat..Cold Strorage?Jaya Grocery?Ladang nenek korang ada???
2 comments:
I ni kan slama duduk sini pun x pernah makan rhubarb walaupun slalu berhajat nak try.
Hubby I ckp dia masam2 sikit bila dah masak tu yg terus malas nak try. Entah2 sedap sgt2 kan sbb mat saleh suka betul dgn rhubarb ni.
rasa masam ya..tu agaknya bila buat toping ngan kek yang manis jadi ngam tu..masam mcm strawberry kot ..cer la try buat kat sana snng kot dapat ni..hheh...I dr sini nnt telan liur jer la..
Post a Comment