NuffNANG

Monday, November 14, 2011

Tak update blog..

sendiri semata-mata nak spend masa BW ke blog2 yang menarik. Intai-intai blog orang kot-kot ada yang menarik boleh le singgah bertegur sikit-sikit,ceduk mana-mana ilmu yang menarik. Sejak berstatus ibu beranak kecil ni, payah sikit nak menghadap cik lappy ni lama-lama. Kalau dulu asal keluar rumah jer ngendeng bag kamera sekarang beg kamera dah jadi beg untuk letak mesin mengepam. Nampak tak kebizian saya tu..ihik!..tu baru ada sorang yang kecil kalau beranak kembar tak tahulah nak handle camner. Jenuh kan!.

Rumah, jangan ceritalah..yang nampak kemas cuma 5 minit jer dalam 24 jam tu. lagi 23jam 55 minit lagi adalah waktu penyepahan. Yang herannya bila time kemas tak adalah pulak yang bertandang kerumah tapi bila time rumah macam kapal pecah tu time tulah ada yang datang buat lawatan secara mengejut. Nak tak nak terpaksalah guna ayat yang sama bagi cover line "maaflah rumah macam tongkang pecah, budak-budak ni kalau main bukannya pandai nak kemas (macamlah anak yang besarnya ramai..mungkinkah en.suami jugak saya kategorikan sebagai budak??..hhhe).

Ok..kali ni pun saya tak boleh nak ngomel banyak-banyak..nak upload gambar masakan yang saya buat pun agak keberatan..saya kalau ambik gambar blur tu rajinlah nak masukkan tanpa edit letak cop mohor pelbagai..tapi kalau rasa gambar cantik sayang nak terus masuk..(cantik pada pandangan sayalah!!)..konon takut gambar kena cilok..hhehe. Apapun sayonara dulu untuk hari ni..time rehat dah tamat.

6 comments:

Lady Lavender said...

ehee..banyak timing yg dah lari bila ada baby kann..tapi takpe rutin kelam kabut ni tak lama. Tup2 sikit hari lagi tengok baby dah besar. Time tu le rasa ehh dah besar dah anak aku yea hehee..

Sally said...

LL,
haha..mmg byk timing lari..shape pun lari gak..hehe..now tak peduli sgt pasal benda lain..hari2 rasa tak puas ngadap muka baby jer..

mak encik | SZ said...

ihiksss...
memanggg sangat betul la semua ayat penyata akak tu...
kusyen2 sofa ni dah jadik bahan utama nak buat pondok2...

ibundo said...

salam...
lama tak update hii..

Sally said...

ibundo,
hhaha..nampak sangat lama x udpate han..hehhe..
anyhow..thanks for drop by.

Yati Ali said...

hai sally...lama tak menjenguk ke sini...sy pun sejak tahun baru ni slow sikit nak mengupdate blog...