NuffNANG

Monday, January 6, 2014

Meroti la pulak

dah..dengan kenaikkan bil electrik..rajin pulak aku nak meroti..geram sebenarnya..hari tu ada demo baut roti dengan nasi arab kat area rumah aku..malangnya aku tak free la sangat nak join, tak free satu hal..sebab tu demo je..so aku macam baik aku tonton youtube berkali-kali daripada pergi tengok demo kan..tapi oklah sebenarnya sebab reganya tak adalah mahal bebenor...setakat 50 ringgit je..ini kali ketiga aku buat roti ni..nak habiskan tepung roti sebenarnya..nantikan tinggal lama2 skill pulak dah kurang tepung pun expired..maka malam tadi gigihla kau menguli tangan walhal ada breadmaker kan..tah ok ke tak lagi mesin uli roti aku tu pun aku tak pasti..buat la tukun dalam almari je kekdahnya..nyesal pun ada aku beli...semalam baik pulak en.suami temankan aku bakar roti ni,..tunggu roti sejuk atas redai tu aku suruh la dia snapkan gambar..pakai handphone je pun..saja lah buat bukti yang aku dah buat roti..hhehe

kali ni en.suami tak kutuk dah rupa bentuk roti aku...tak puji pun tak pa lah janji dia tak kutuk..banyak lagi aku nak perbaiki tentang uli-menguli ni,tentang tekstur roti..bila buat roti homemade gini aku selalu berangan macam duduk kat ladang lembu macam cerita omputeh zaman dulu tu..sarapan dengan roti beb..perghh..taruk lak jam yang homemade punya.. Dulu ingat punyalah susah nak buat roti ni tapi senang sangat rupanya..layannnnnnn.

3 comments:

Ya-Wau-Ya-Wau-Nun said...

lama x jengok blog kak sally ni.. sy dh lama privatekan blog personel sy..skrg dh buka blog yg lain pulak.. ada masa, sudi²lah jengok :)

Sally said...

Salam Yuyun,
Patut la tak leh jenguk blog awak..lamanya x bertegur sapa..nnt akak jenguk blog baru awak tu ya..

Ya-Wau-Ya-Wau-Nun said...

thanks jd first follower kat blog baru sy tu...hikhik..akak pun ada blog lain ye? baru saya perasan!