NuffNANG

Tuesday, October 5, 2010

Antara Langsat dan Duku...

..yang mana lagi anda suka? saya suka duku agaknya. Lebih manis dan isinya lebih pejal. Langsat?..pernah makan langsat?..ya..langsat jugak adik beradik sepupu sepapat dengan dengan duku.. kalau dah bagi direction sampai saya sesat makan berkilo-kilo langsat memang rasanya mahu sahaja saya bagi buah lukuduku dekat kepala orang tu. (gambar dari cik google). Tapi bila saya nak bagi dia buah duku dia cakap best lagi buah Dokong.. keliru saya.

Sebab banyak sangat buah langsat yang saya makan terpaksalah saya menunda pertemuan sulit interview tu ke hari lain....

6 comments:

TopsyTurvyMum said...

wohh..
mak baru pekena duku tadi hehehe..
datin sally, jom aa jumpa..
mak buat makan2 ala2 open house padahal raya dah abiss ekeke.. kat shah alam..
kalau free e-mail mak kat r_adliah@yahoo.com.sg
nanti mak bagi detail ye:)

sz | m.s.s said...

dokong tu buah/pokok kacuk antara duku & langsat kan kak...
kulit dia tak setebal duku & tak setipis langsat...sedappp...

Yuyun@HanLeeYun a.k.a. KuLaT_NaKaL said...

ermm.. Langsat, duku, dokong, rambai dan seumpamanya memang sy kurang b'minat.

Yuyun@HanLeeYun a.k.a. KuLaT_NaKaL said...
This comment has been removed by the author.
K.Nor said...

k.nor suka duku sbb duku lebih manis. tak suka langsat sbb langsat ni masam2 dan bergetah sket.. dokong pun manis gak rasanya

Sally said...

TTM,
TTM sudi nak jumpa????????mak mamcam tak percaya jer nyah!!dah lebam pipi mak tampar sendiri ni.......mak teringin nak jumpa hang..nnt mak e-mail ya nyah.

Sz,
Dokong tu kacukan yer..ni baru akak tahu patutla mcm pan asian skit ya!..hehhe..sib baik dia kacuk dengan ramabai kan kalau tak jadi buah tu mesti ada bulu cam rambutan tu agaknya..???

Yuyun
rugi you tak makan ni,,pelawas kencing tau!..nak2 pulak kalau kena yg kacukan tu...hehhe.

KakNor,
sebab jenis bergetah tu yang tak berapa nak gemar gak tu..err..langsat ni murah jer berbanding duku dan dokong kan!..