NuffNANG

Wednesday, May 22, 2013

Lopat Tike

ataupun yang dieja dengan betul LOMPAT TIKAM..alhkisahnya aku tak tahu kenapa dipanggil sedemikian.
Aku bukan gemar makan makanan ni, malam tadi aku tidur agak lambat..dah lena-lena kucing gitu aku macam bermimpi aku buat kuih ni..tak pernah makan, siang hari pun tak ada aku dok google cari resepi ni tetiba bila tidur malam aku mimpi buat kuih ni..macam real je mimpi aku tu..siap dah masak bagai..aku upload gambar..buat N3 letak title post macam kat atas tu..siap aku tulis yang kuih ni kegemaran abang ipar aku..hari ni aku jadi terliur..terpaksalah aku google cari gambar dulu la kasi naik nafsu makan sendiri..dah teruja baru aku buat..emm cantik jugak bila diletak dala gelas macam yang blog citrasawan tu kan..



Credit photo to blog : makcikmanggis dan citrasawan..
 
p/s: aku rasa lambat skit utk aku geledah resepi ni...dan buatnya sebab rumah aku susah nak jumpa pulut...huhu..

 


4 comments:

ain sweet thots said...

saya suke lopat tike ... kalu dekak doh mitok semakuk duo ;)

Sue @ Nenie said...

Sedapnya lompat tikam..tapi klu versi Trg xde pulut

Sally said...

Ain Sweet thots,
kalau buat kita pos laju..berdesup sampai..hehhe

Sally said...

Sue @ Nenie,
wah ada mcm-mcm versi ke..yg kita tahu ni je..