NuffNANG

Friday, August 14, 2009

Hutang Wajib Dibayar

...walau tak dituntut. Tapi hutang tag, yang lama tu dah lupa lah jumlahnya ..kira halal la ya. Masa tu tak faham konsep hutang lagi..boleh gitu Anis??..*wink*!!..walaupun soklan tak berapa jelas tapi saya cuba jugak jawab nya takut nnt melambak lagi hutang piutang ni.1. Sila letak award ni kat blog anda!!..

Dah letak ni..sila la meneluskan pandangan bak Superman mu itu.

2. A bit confuse skit ni, pasal fakta pemberi award gamaknya....saya belasah ajalah.. So copy paste jer lah fakta ni dari empunya blog ya!

* Suka juga surfing, terutama nak wat cosway, amway, igg plus, & sharing2 cite dgn kawan2
*Suka dgr music kuat2 kalo tension, kalo kat opis, kalo marah sngt2 @ tension, akak akan g bilik air tuk coci muka, sisir rambut {kasi sejOk ckit dowh... huhu}
*Suka tgk barang2 yg santek2, deco santek2, org santek2 {geRk! wakaka}
*Suka berckp, xkira masa, xkira tempat, janji boley berckp {xpe ke akak gtaw cm nieh?}
*Suka mbaca buku, terutama novel tulisan Ramlee Awang Murshid. Kalo dh membaca, mmg *Suka buat kejutan, terutama mengusik kawan2 cyber dialam maya sampaikan ditabalkan jadik 'cip' tuk geng tOmEnjEtZ.. {kejutan hape? ane bley gtaw =P}
*Suka cari gado dgn org2 yg tersyg & terchenta.. cnth kawan2 bahek, kanda {ini target utama *Suka nonton movies terutama astro. Kat umah tu xlarat nak bergadoh dgn gaban2 coz durang nak tingok Disney Channels. Huhu.... asyik kalah je dgn durang
*Lebih suka duduk rumah drpd keluar merapu
*Ni hobi terbaru coz dh gian huhu... men bowling & xlama lagi nak menetest paint ball le plak wakaka.... {jgn terbarai sudeh huhu}

3.Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.

a@1 Saya suka ambik gambar

benda cantik..so kalau perasan diri anda cantik sila daftarkan untuk sesi percuma mengambil gambar...ahak!!

b@2 Saya suka memasak dan mencuba resepi baru.

Saya teramat bahagia jika ada yang sudi merasa hasil masakan saya, walaupun seringkali menerima kutukan dari En. Director kat rumah tu saya still masak jugak. Saya tak kisah jika dia tak menjamah pun hasil masakan saya tu..kawan-kawan kan ada. Adik beradik kan ada..

c@3 Tak suka mengemas

oh fakta ini memalukan saya. Saya pemalas..amat malas untuk mengemas rumah. Sila jangan buat kejutan didepan pintu rumah saya, jika anda tak mahu diserang sakit mata. Pun begitu saya mempunyai alasan tertentu mengapa saya malas mengemas. Pertama bila saya mengemas saya sering menerima kritkkan dari En. Director...saya tak pandai menyusun perabot la.. rimas dengan susunan yang saya buat. Kedua En. Director dan Si Bonia saya tidak menghargai penat lelah saya mengemas..1 hari saya mengemas ..dengan sekelip mata sahaja ruang tamu saya boleh bersepah kembali...sila simpati pada saya..eeheeh!!

d@4 saya suka mencuci toilet

Walaupun saya amat malas seakan mengambil lewa akan kekemasan tapi saya tidak akan mengunakan toilet yang kotor hatta sudah terkepit-kepit mau kencing!!..perkara yang paling saya suka buat adalah menyental toilet sambil mandi.

e@5 Suka berangan-angan

Saya suka berangan-angan , banyak betul angan saya..sampai saya sendiri dah lupa apa yang saya tgh angankan..oppss bukan ker angan2 tu bagus sebenarnya ianya meningkatkan motivasi diri agar semakin maju ..eceh..berceramah pulak.

f@6 tak suka membaca

Saya tak suka membaca, hatta membaca bil electrik sekalipun akan membuatkan saya mengantuk...membaca seolah ubat tidur bagi saya..untuk khatam sesebuah buku mengambil masa bertahun barangkali jika disuruh membaca..kadangkala saya rasa cemburu jugak dengan Cik MIO yang amat gemar membaca dan mempunyai koleksi bahan bacaan dan library tersendiri barangkali...

g@7 Suka mengoogle

Ya saya amat suka mengoogle,semua benda saya google..korek sana, cari sini, buat comparison..cari fakta.cari auta...banyak bendalah...selongkar rumah orang godek-godek sana sini...apalagi ya!!

h@8 suka korean drama

Suka yang amat tengok cerita-ceriti korea.. rasa macam jatuh chenta jer bila tengok muka-muka tak mandi tu berlakon...tapi saya amat memilih ..jika hero atau heroin tak cun tak sama cantik..malas sikit nak tengok..saya kan suka keindahan..walaupun rupa sendiri..ya ampunnn hhehe.

i@9 suka skodeng

Suka skodeng@menghendap rumah orang..hahh yang ni jaga-jaga..bukannya saya suka menghendap orang..cuma suka mencuri pandang camaner orang hias rumah mereka..dalam erti kata lain suka tengok deko yang orang buat..setiap hari balik kerja mata mesti melilau jer kerumah orang....heheh .kalo terserempak dengan yang bukan-bukan tu harap maap ya.

j@10 suka melancong

Suka melancong..oleh sebab fakta 1 yang paling saya suka buat maka terpaksalah saya menitipkan jugak fakta ini sebab apa saya suka melancong sebab suka ambik gambar..walaupun bukan cantik pun gambar yang saya amik tapi suka jugak ambik..

Dah..dah cukup-cukup letih menaip..kiranya hutang pun dah berbayar..saya pendekkan pemberian award ni pada sesiapa sahaja yang membaca blog saya..sila kutip sendiri..saya tak paksa.


1 comment: