NuffNANG

Tuesday, February 15, 2011

Dah petang dah pun

baru nak ucap Salam Maulidur Rasul..biasalah sekarang jenis yang ketinggalan keretapi jer memanjang..hehe. Cuti ya hari ni, tak tahu nak menghabiskan sepanjang hari dengan anak dara saya ke pasaraya ekonsep (like one of my friends's mother always said). Cadang nak cari bahan-bahan untuk buat desert masa makan-makan kat rumah ipar saya malam Jumaat nanti. Ronda-ronda kat bahagian sayur mayur tetiba mata terpandang water chesnut..teringat pernah nampak kat rumah CMG pasal resepi dari water chesnut ni.. boleh try ni..jadi ke tak,tekak sendiri nak melantak..biaq pi la. Saya juga refer kat sini..lebih kurang jer cara buatnya..apa pun layan la time mood tengah rajin ni kan!!

4 comments:

Lady Lavender said...

tengok kaler dah cukup menyelerakan...makan sejuk2 sedop kot yea :-)

Rohaiza said...

hmmmmm...terliurnye...tak bagi kita pun....

Sally said...

LL,
mkn sejuk-sejuk mmg best sangat nih!!.

Mama Iza,
firts time buat, nnt kita buat lg lenkali ya!...

Anonymous said...

apa yg ku nampak dalam gambar tu sebenarnya ialah bekas makanan itu diletakkan diatas meja yg cantik yg suatu ketika dulu pernah...emmm... cantikkan meja tu kann..tengoklah nampak berseri2kan meja tu kannn..kannn...LOLLL