NuffNANG

Thursday, May 5, 2011

Saya tak tahu….

apa yang best sangat pasal makanan ni, reganya pun boleh tahan…hanya tempat tertentu aja yang jualnya..Tengokkan dari rupa memang sesuailah kot dengan reganya, bewarna warni gitu..sure kalau buat birthday party anak-anak ini benda yang diterkam dulu. Banyak dah blog2 yang bagi resepi benda ni. Kadang-kadang kat sidebar iklan pun ada keluar benda alah ni..teringin gak nak merasa buat dan makan sebelum maternity ni..kot dalam pantang ada yang ngulur benda ni kat saya memang nak kena debik la gamaknya..dek rasa teruja nak tahu betapa complicated cara buatannya saya jumpa kat link one of my old friends pasal cara-cara nak buat macaron ni..cuba la link kat blog ni..tengok macam senang jer nak buatnya…jom pakat-pakat cuba nanti sama-samalah kita buat pameran kat blog masing-masing ok.

11 comments:

Sz said...

ooo kecik je saiznya ye kak...
saya pun teringin..
tapi tak teringin buat lah..
teringin nak beli je..
klu akak jual, saya beli..heeeee

TopsyTurvyMum said...

mak try makan kat serai empire subang hari tu..

Hehehehe...tak sukeeee..macam ratah gula jer kekdahnyer..taktau la kat situ memang tak sedap ker...1st time makan.

Nadiah Sidek said...

a'ah, sana sini blogger duk cerita psl macaron. sy tak pernah rasa pun lagi

Sally said...

Sz,
tah la..tak pernha tengok live lagi..gamaknya buat sebesar syiling 20..kembang besar syiling 50 cent kot..haha..rasa pun belum lagi cmner nak jual ..hahha.

Sally said...

TTM,
oo..hang dah sampai empire ya..mak jua yg dok dekat tak jengah2 lagi...kalau kat situ tak sedap tak boleh la mak beli try test kat sana..

bila ko sebut ratah gula gitu geli pulak mak nak merasa nyah!!

Sally said...

Nadiah,
baik rasa dulu..hahha.kalau tak rugi je dok buat nnt..hheh

fa10 said...

rupanya dan kalernya menarik, tp nmpk mcm very sweet... tu yg sy tak berapa teringin nak mencuba tu, tp org duk kata sedaaapp!

Sally said...

Fa10..
macarons ni galmer satu dunia erk?..hehe..nampak sangat jakunnya saya hhehe.

kucingorengemok said...

cita² kita nak buat terbengkalai entah dah berapa bulan, simpan je serbuk almond buat ubat semut, kih kih

Sally said...

KGG,
hehhe..baru tau boleh buat serbuk almond tu boleh buiat ubat semut..ingat tadi boleh buat sarang sekali..hehhe..awk dah rasakan ..how's your rate? Ok?

kucingorengemok said...

ala macam makanan lain jugak- ada orang buat sedap, ada tak sedap, hihi... so far saya paling suka kat babycakes g-tower (ada entri dia)