NuffNANG

Wednesday, March 18, 2009

Red Chili..weird ???



Kembali bertugas seperti biasa hari ni setelah menyelamatkan betis pari-pari biru yang melecet..kesian dia..betis kanan yang sakit tetapi terpaksa pulak dioperate betis sebelah kirinya..kenapa?? ya mana mungkin sebelah saja bilang doctor mekanik klinik, nanti jalannya sengget..mahu tak mau nak tak nak terpaksa jugak la saya menerima hakikat tersebut. Bawa pari-pari biru ke kliniknya menelan cost ¼ dari 1000..emm jenuhlah nak cover balik. Apa pun demi pari-pari biru terchenta terpaksa la jugak merawatnya..kalo dibiarkan nnt jangkitannya akan lebih teruk mau kopak pulak RM1000…oh tidak!!!. Harap2nya pari-pari biru dapat berkhidmat dengan lebih cemerlang lagi buat saya dan family. Baiklah biarlah kisah pari-pari biru berrakhir disini.
*
*
Sesampai jer, saya menghadap laptop terus saya membuka deretan e-mail-email semalam. Satu email dari rakan setugas menarik perhatian saya:
Akak baca la kat bawah nie.

Ape? Dia ingat saya nak buat sihir kat dia ke?

From: V***** L** [mailto:V*****@***d.com]
Sent: Tuesday, 17 March 2009 12:49 p.m.
To: 'Y***'
Cc: 'C**** M**'
Subject: Please remove the RED chili from your desk
Importance: High

Dear Y***,

I found you have put something weird (red chili) on your desk for the past two weeks, is it for decoration or other reason?

Please be reminded that our Dr. W**** is strictly disallowed staff to display or use any weird plants or objects in the company premises.
Therefore, please remove all of them immediately.

Regards,
-V***** L** -

Apahal la..dia ingat orang nak buat dia ker??itu lah kalo hati dah busuk…apa yang bermain difikiran dia itulah yang dia fikir bermain difikiran orang lain.adilkah??..buat betul baru tau!!

6 comments:

NuR Pu3 said...

hahaha... lawOk3... dia tataw ke, yg cili tu kegunaaNnya tu 'mencabai' moLot diye? huaGh3... lawok3... bOngOk!

Sally said...

ish Nurpu3.. if I were at Y*** place may be I will reply the e-mail to the MD also..and saying that the chili for "mencabai" her mouth..nonsense!!

NuR Pu3 said...

ITULAH psl nya, apsal dia pndai sgt? lagipun, kalo kene guna2 ni, xkan sedar la dia dh kene guna2, samdOL punya cha ya

m-i-o said...

ah ah ah
lawak gila!

MamaFaMi said...

Takut dengan bayang-bayang sendiri kot? Ntah ntah dia pernah buat orang guna cili tak? Hihihi... acah je...

Sally said...

NuR Pu3: hah ah..letak atas meja cmtu??? x kan lah nk show off kat dia..haprak btul makcik ni..

m-i-o: memang lawak sdgkan si Y*** ambik chili tu dari S*** untuk dikeringkan nak buat benih.

MamaFami:
buat org guna chili biasanya kena cirit birit lah kan..hhehe..