NuffNANG

Monday, April 19, 2010

I dont want to be rude...

eceh berbahasa Inggeris pula kali ni saya ya. Teruskan membaca sebab tajuk jer bahasa omputeh tapi huraian N3 bahasa melayu..sebabnya..saya memang tak pandai mengarang bahasa omputeh tu..gagal.

Ok lupakan cerita pasal bahasa omputeh tu ..hari ni saya menerima panggilan telefon ke telefon bimbit saya..from Cik Citibank. Thought that was a call about late payment so saya layan la pada mulanya..but jangkaan saya salah rupanya panggilan untuk ladies insuran..si pemanggil dengan slang I**ia nya terus baca protokol insuran tu tanpa sempat saya katakan Sorry I'm not interested...sampai helaian 5..saya cuba memberhentikan perbualan tu.
"miss..(saya ulang 4 kali tau)..I dah ada insuran k..so I tak minat dah..(tp ayat sebenar saya cakap bahasa omputeh la..nak tulis kat sini malu..ekekke)..
"why??.you know what Madam..we.....bla..bla(sampai la page 7 kot)..so saya dah tak boleh tahan then said.
"Miss. you listen to me(agak kasar suara saya..kalau tak bukannya dia nak dengar..asyik gak nak baca skrip dia tu), I don't want to be rude to you..I have to stop this conversation as I'm not interested for any insurance that you want to offer me.

Dia terus letak phone tu without say anything. Saya boleh kategorinya bacaannya pada skrip tu sebagai keretapi..laju.. tak boleh nak stop sewenangnya...mungkin sedikit kurang ajar dari saya sampai dia tersentap terus letak phone.

Kot ya nak terangkan atau jelaskan pasal insuran pun janganlah laju sangat.nasib baik mood saya agak tak keterlaluan hari ni..kalau tak saya letak loud speaker then pergi buat kerja lain..then dah abis dia cakap..saya akan cakap:miss can't you please explain me again...

2 comments:

Sayang.Ibu said...

mmg kdg2 annoying kannn org yg main call2 macam tu. saya pun slalu kena, boring nak layannnnnnnn

mama | ayah | sarah | syimir said...

kalo sy kan kak..sy dengarrrr je smpi dia habis cakap..pastu br jawab..sorry i'm not interested...heheheh..kesiankn penat dia berceloteh panjang, tp kalo nk interrupt jenis cakap laju gitu mmg susah nk stopkn..