NuffNANG

Thursday, April 1, 2010

Airmata keju hampir menitis

menghabiskan 4 hari tanpa si belacan kadang-kadang buat keju tak keruan. 4 hari??? tanpa sms, tanpa phone kol dan tidak bertemu mata, keju akui dalam tempoh itu seringkali dia ingin mencairkan dirinya dari ruang sejuk beku. Malah setiap saat pintu fridge itu dibuka tutup...namun tiada sms yang diterima. Ya..ruang waktu kali ini mungkin bertepatan untuk si keju cuba mengajar si belacan cara komunikasi yang betul...belum pernah si keju mendinginkan dirinya begitu lama.. 4 hari masih dikira terlalu awal mungkin. Namun persoalan ragu-ragu juga bermain difikiran keju..
1. adakah si belacan akan melutut dahulu?
2. adakah si belacan akan merasa sesal dengan tindakannya
3. adakah tindakan mendinginkan diri sikeju diambil peduli oleh si belacan?
4.Selama mana sikeju dapat bertahan?

Sejak berdampingan dgn belacan tak pernah keju cuba menjadi sedingin ini..mampukah dia???

5 comments:

mama | sarah | syimir said...

sedangkan lidah lagi tergigit kan...huhuhuhu

Rohaiza said...

sabar la...mungkin ada hikmah di sebalik apa yang berlaku. Ingat walau apa pn u still have my shoulder to cry on...

Sally said...

Suzy..tak syok jadi lidah...asyik kena gigit jer..kadang2 nak kena jugak jadi gigi..jonggang pun tak pa asalkan gigi..

Mama Za..Shoulder to cry on..terharu mak nyah..rasa cam dok sebelah Tommy page aja..hheh

m-i-o said...

hmmm. kak, bahasa belacan ni dia tak paham kalau kita bagi silent treatment. tp kalau kita direct pun dia tak paham jugak, camne ek kak?

belacan ni lahir bulan berapa kak?

eh, lupa pulok! happy belated birthday! :P

Sally said...

MIO..belacan ni sama birthday dgn mak tiri kilang kicap lama you May 30.. tu yg x ngam ngan keju tu...sila la cik MIO paparkan sikit zodiak dia tu..kih2..

Thanks..ingat lagi birth date kita..almaklum nombor hantu kan!.