NuffNANG

Wednesday, June 30, 2010

betapa beruntungnya saya

kan!..dalam sibuk2 dok cari menu apa yang boleh dimasak untuk dinner malam ni sempena kunjungan MIL saya diberitahu oleh pengiring MIL yang MIL dah siap masak dan tapau sekali. Betul-betul memahami kan!..dia tahu menantunya ni sibuk bebenor..siap nasi pun dia dah siap tapaukan sekali..err tak sabar pulak rasanya nak tahu apa yang dia menu yang dia tapaukan tu...lagi 2 ker 3 jam sampailah rombongan MIL saya. Err adakah disitu menunjukkan ciri-ciri menantu kesayangan semakin jelas:p..perasan kejap saya!

Rasa berbaloi pulak spend masa sampai 2 pagi 2 hari berturut-turut buat housekeeping. Semua dah berkilat..tinggal kain dijemuran yang belum angkat dan lipat. Sempat kot bila saya sampai rumah jam 7 nanti.

Oh esoknya saya cuti..nak kena bangun pagi-pagi buatkan sarapan nasi lemak, teh tarik dan cekodok bawang gitu..

7 comments:

lemongrass said...

Uwahhhh, bestnya dapat MIL yg amatlah memahami kepenatan dan kesibukan anak menantu nya ini. Sure best dpt makan masakan MIL kan.
I pun ada citer pasal my MIL, nanti I citer kat blog ye...
tapi kena dalam Bahasa Melayu rojak lah, hahaha

TopsyTurvyMum said...

waahhhh...
untung sungguh diaaa!!
ur MIL mesti org baik2 ni kann...alhamdulillah!:)

sz | m.s.s said...

wahhhhh syoknyaaaaa kak! Jauh tu dtg lauk tapauan tu....

Lady Lavender said...

sah la sally menantu kesayangan...kena bagi service 5 stars kat MIL ni..

knv said...

memang best dalam mentua voks gitu :P

makcikkantin said...

salam sally,

makcik ada hantar email to you @ blueangel.... Pls check ye.

Sally said...

LG,
hahah..memang best..pendek kata table kerusi lapan tu penuh dengan bermacam jenis makanan.

TTM,
alhamdulilah..mmg syukur sangat..setakat ni dia memang baik walaupun dulu dia selalu lupa nama saya..tp saya admit mungkin sebab ramai sangat menantu kot.

Sz,
lauk pauk mmg banyak.. 2 mangkuk tingkat lagi tau..

LL,
err..nak kena pi shopping kain for baju raya lebih sikit la untuk tahun ni for MIL..hhehe.

KNV..
MIL saya sangat sporting tau..tak puashati dengan anaknya pun saya boleh buat aduan kat dia..siap rename dia punya nombor telefon as 'Pusat Aduan'..hehhe

Makcik,
Sally dah reply kat makcik punya email tau!.terima kasih ya!