NuffNANG

Wednesday, April 20, 2011

Mee Hoon ker Bee Hoon?

sampai sekarang saya masih konpius, ada yang panggil mee hoon ada yang yang panggil bee hoon. Apa pun pesennya sama.."hoon" bermaksud halus..jadi istilah kat belakang tu tetap sama. Ni menu malam tadi..bila tiba-tiba rasa nak makan ala-ala singapore sikit. tapi saya suka sangat letak perahan asam limua..pun masih tak berkira samaada limau nipis mahupun limau kasturi ..janji ada rasa masam. Oleh kerana berdua jer dengan anak dara maka versi ala-ala rajin sikit telah menjadi taruhan. Anak omak tu kalau nak suruh makan sayur memang liat.. even dah nak hancur kunyah pun dia masih keluarkan..ada sayur..tak mahu makan katanya..cuma kalau saya buat sebegini jer dia makan..carot tu saya sagat halus skit..kobis pun potong halus..baru boleh sumbat semuanya kat tekak dia..layan jer la gambar ni dulu..

10 comments:

=sz= said...

2-2 pun saya pggl!

anak dara tu ikut maknya ke kak tak suka sayur? menurunnn..kuikui

Sally said...

Sz..
mak dia pengemar sayur..kalo ikut bapaknya..pilih sayur gak makan..maknya dari any kind of vege memang acceptable even pahit pun..hhahha

Ummi said...

Salam singgah Sally, nak tumpang makan meehoon la tghri ni...xnak makan nasi...dah bam bam dah bdn nih..huhuuu

Sally said...

Kak Ummi,
meh2 bawa tupperware tu..hhehe..mee hoon diet ni..masam2skit..hehe..thanks kak sudi singgah..really appreciate..

makcikkantin said...

ish teringin pulak makcik tengok bihun tu

Sally said...

Mck..
buat jangan tak buat..Sally ni tekak nak makan yang masam2 jer sampai perah asam limau lebih lg..heheh

bersama kak Es said...

gambar yang kedua tu mmg wallaweehh..
ada serdak2 lada hitam..

sgt mengecurkann :)

fa10 said...

saya panggil bihun... nyum, nyum

Sally said...

Kak Es,
hehhe leh nampak ya..

Fa10,
kita pong!.hhahh

Kak Rosaliza said...

assalam sally, akk suka panggil bee hoon, kalo sebut mee hoon, ank2 konpius ngan mee.. sedap tu, bdk2 kt umah akk pun gitu, kalo sayur bym mkn lak, tp daun je heheh