NuffNANG

Tuesday, January 4, 2011

Dah banyak hari

tak mengupdate blog, masuk jenguk kejap baca kisah blogger lain dan terus blah. Apa angin tak tahulah..baca jer tengok comment orang lain dah 13 ker 15 comment terus cabut tanpa tinggal jejak.

Hari ni saya masih belum bekerja, masih bercuti panjang sedari hari Jumaat hari tu lagi.. 5 hari saya dok goyang kaki jer lebih banyak dari buat kerja lain. Cik lappy pulak berterusan ditemani dek anak dara, main game. Cuma semalam sahaja dia tak berkepit dengan lappy sebab dah kesekolah. Sempat jugak singgah beberapa blog sambil tunggu cik washing maschine menyiapkan kerjanya. Tup-tup singgah rumah mamafami..nampak dia buat resepi ni apalagi baby pun terus buat permintaan nak makan lempeng jugak pagi-pagi ni..



Walaupun lempeng saya tidaklah se cun yang dibuat dek mamafami tu tapi nak gak tayang kat sini..sila jangan kutuk lebih2..hhehe ..jamu mata boleh. Lepas makan ni harapnya saya ada semangat yang lebih agar dapat mengemas rumah yang dah 4 hari bagai dilanda garuda.

5 comments:

TopsyTurvyMum said...

TTD pun baru hari ni masuk keje pas 10 hari cuti since xmas sampai le ke new year..
lempeng tu tetap nampak sedap kat mata mak ni...*ntah apa yg tak sedap kat mak ni ekeke*

Sally said...

Oh..lagi lama TTD cuti tu..ekkeke..mak pun sama nyah..semua yg hang masak mak tadah aiur liur jer..!!..ni mak nak pesan ni nyahh..jgn tayang lebih2 gmbr mknn kat blog hang ..nanti mak terliur..kotnya..bb mak ni nak air tangan hang gak haru tau!!..hehhe

Lady Lavender said...

tengok lempeng sally cam sedapa ajek..dah lama tak mkn lempeng :-)

fa10 said...

Kak Sally... pasti la nak panggil akak ke tak! saya lahir 77.

Tak sangka la kita setaman.. saya kat saujana 1, jln cemara 6. Rumah yg x direnovate tu sy punya la, yg lain dah besar2 semuanya. Nanti kita jumpa ye!

Sally said...

LL,
tu la lama-lama tak pekena lempeng memang laju jer cicah dgn sambal tumis ikan bilis tu..ada yang cicah kari.sure lagi terangkat kan!

Fa10..hahha tak sabar tak jumpa..bila nak balik ?? patutla muka cm familiar..org setaman rupanya..hehe tetiba kan!..
jgn lupa bgtau bila nak balik ya!