NuffNANG

Thursday, June 18, 2009

Kah! kah!..Lu kena beb

Tengah ghairah nak membuka bekal untuk hari tetiba dapat call dari En. Director.
"Abang half day hari ni, nasi dan kari semalam ada lagi baki tak?
"Huh..dah abis la bang, semua saya bawa bekal"
"La kenapa tak tinggalkan sikit"
"ish buat apa?, bukan ker kari yang saya buat tak sedap, jiran sebelah punya ayam masak merah tu lagi umphh"
" betul ker dah abis??" nada sedikit hampa
" Ya la..opss lupa ayam masak merah ada lagi seketul dalam tupperware tu..makanlah sedap tu bang, kan abang gak yang cakap tak pernah rasa ayam masak cam gitu sesedap jiran sebelah bagi tu...makanlah ada lagi tu" nada menyindir
"Ala, awak ni abang puji sikit jer,ayam tu dah basi la..,kari awak masak tu lagi sedap"
"Dah terlambat bang,..yang tinggal hanyalah ayam basi tu aja,sila la ngap"hhehe puashati tahap gaban bila dapat balas balik.

moral: jangan kutuk masakan isteri apatah lagi puji jiran sebelah..nah ambik ko...


Gambar ihsan dari pakcik google..tah blog sapa tak tau la.

1 comment:

NuR Pu3 said...

waH! saya sanGat sOka!!! sOka banGat sEyH! wakaka....