NuffNANG

Wednesday, June 17, 2009

Tak sabar ni...

Saya memang pantang bila bawa bekal, belum pun setengah hari saya dah kelebek bekal saya beberapa kali. Bekal tu bukan enak pun sekadar nasi putih berkuahkan kari, telur dadar simple dan sedikit cebisan ikan pekasam benar-benar mengugat iman saya. Tak sabar nak merasa dan mengenyangkan perut ini, walau apa bekal sekalipun yang saya tapau dari rumah memang saya tak sabar-sabar nak merasanya. Isnin lepas jugak begitu, saya tapaukan nasi goreng dari baki dinner memandangkan saya tak lagi berteman untuk keluar lunch, belum pun pukul 9 pagi saya dah mula mencedok nasi tu ke mulut, argghh gelojoh bebenor saya ni, bukan sedap pun tapi bagi saya amat nikmat sangat. Bukannya saya tak beli kuih untuk sarapan pagi tu tapi bekal yang saya tapau benar-benar mengugat niat hati saya untuk jadikan menu lunch hari tu.. tak sampai pukul 11 lagi dah separuh bekal saya tinggal. Mula-mula niat nak merasa, lepas satu sudu satu sudu saya suapkan kemulut mengunyah perlahan..emm nikmat pulak rasanya. Emm tak tau la hari-hari berikutnya kalau berterusan saya tapau dari rumah sempatkah 12.30 untuk ngap tak tau la.

2 comments:

NuR Pu3 said...

waH! tinGat msa kitE wat party tuppErwarE... =P
huHu... kenanGan tuEh kak... =(

Sally said...

ya..ya amat teringat sangat nak2 pulak time sy makan sorang2 kat Eng Dept ni..sob sob