NuffNANG

Wednesday, May 5, 2010

Lemah lutut den ni..

Semalam sudah la sewaktu menghala balik dari opis, jalan jem gila.. lenguh sendi lutut dan penat kaki kiri dok tekan clutch..sebaik jer sampai rumah lepas pick up anak dara, tengok moto bercc besar(lawannya)en.suami tak ada, so terus aja bukak gate dan park. Bila nak bukak grill aja terkejut gila tengok rumah langsung tak berkunci.

Aduh..jantung terus berdegup kencang, grill tak berkunci dan mangga, pintu pun tak dilock. Tangan dah teragak-agak nak pulas tombol pintu tu..cuak gila..tak pernah pulak en.suami ni lupa tutup pintu. Terketar-ketar pulas gak tombol pintu tu sambil berlapikkan hujung tudung..takut hilang pualk kesan cap jari..mana tau ada karan ker. Saya tolak pintu perlahan, sunyi dan gelap.

Perkara pertama yang saya lihat laptop atas meja..fuh nasib baik ada lagi. Handphone en. suami yg tertinggal pun still kat plug charger. Sepantas kilat..bak superwoman saya terus naik ketingkat atas..tengok en. nikon saya ada ker tak??. Bila dah pastikan semua benda kesayangan saya ada baru lega hati..
Emm saya tak tahu berapa kilo semuat en. suami makan..sampai dia boleh lupa buat semua benda penting tu..nasib baik tak ada apa-apa?..syukurlah..

7 comments:

sz | m.a.s.s said...

ooo tumpang saspen..ke manakah en suami akak tu? adehhhhh...haru....

Sally said...

Sz..
en.suami pergi kerja..so rumah tu tak berkunci since 7 to 7..mau tak lutut ketaq..

lemongrass said...

Uish, seram weh! Kalau I pun terketar2 jugak nak masuk rumah tu sebab ye lah, mana tau kan, ada lagi penyamun kat dlm rumah..
But Alhamdulillah lah semua selamat.
Psst..my hubby ni pun kdg2 jenis pelupa, malam2 lupa nak kunci pintu. Nasib baik ada grill...

Sally said...

LG..
hah ah nasib baik semua selamat..
bila tanya dia:
berapa kg makan semut?..dia cakap..I tak mkn semut ..mkn lipas jer..ish geram tau dia boleh buat selamba kodok jer..bila saya cakap you tak risau pun kan!..dia cakap bapak awak kan dah buat pagar rumah rumah dgn ayat2 suci dah..konfident gila dia..

Sayang.Ibu said...

mak ooiiii... hadoiiii kalo mak pun ketaq. ingat kuor pi kedai ke.. huhhuhuuu.. nasib baik la semuanya selamat

m-i-o said...

bahaya ok!

sebenarnya dia cuak tu. tp sebab ego maka dia buat selamba. pagar dgn ayat qur'an satu hal. tp klo kita tak kunci pintu, badak sumbu pun bleh masuk :P

yg penting - semuanya selamat. alhamdulillah! :P

Sally said...

Intan,
hhaha.. seahri suntuk weh rumah tak kunci...sib baik ada gak dia tutup rapat kalau terngaga cm tu jer..lagi parah oorr

MIO..
biasalah kan..sebab tu panggil dia director..ego sgt tinggi!!..semalam dan hari ini pun bila tanya dia dah lock pintu belum..dia matah kita balik sebab dok perli dia..