NuffNANG

Monday, May 24, 2010

Ni dah kira gangguan sexual kan!!

hujung minggu yang lalu..saya telah merajinkan diri mengemas rumah. Dari bermulanya seawal tengahari..kemas sambil masak..makan...continue lagi lepas isya' mengemas rumah. Hah saya ni memang sangat malas untuk mengemas ok..tapi bila sekali dah mula susah pulak nak berhenti..entah angin apa yang bertiup kearah saya pun tak pasti..agaknya...motivasi diri dari my sister bila pergi rumah dia tengok dia sibuk dok mengelap perabot pelbagai.

Memamng terlebih rajin la kalau siap naik atas meja pelbagai untuk lap lampu kipas..frame gambar dan sebagainya..nyaman jer bila semua debu-debu dan habuk tak ada..nak pula saya gunakan product serai wangi nntuk buat clean up semua..letih..sangat letih tapi rasa berbalaoi dengan keaadaan rumah yang harum dan nyaman.

Lepas isya' saya continue dari ruang tamu ke bahagian dapur. Susun atur balik periuk, bekas2plastik dan pinggan mangkuk..kat dalam gobok. Dah hampir 2 tahun tak susun atur balik. Biasanya just susun biasa jer..tapi kali ni saya keluarkan semua dan re-structure semula. Tengah syok dok re-arange semua barang2 tu..tetiba dapat message..dari nombor yg tak ada dalam list saya. Just simple word: Hai.. saya wonder sapa la rajin sms saya mlm2 ni..oleh kerana dah dua kali terima sms yang sama..saya agak pasti pengirim mengenali saya.eh I still ada record lagi sms yg lama about 2 weeks agao..sy reply sms tu:
saya: sori ur name x ada dlm lsit saya..siapa ni?
makhluk asing:..A**b..u tgh buat apa?..tak tidur lagi ker?
saya: oh awak (my client)..sori I x save nombor u b4. I belum tido..tgh mngemas rumah.
makhluk asing: rajinnya..ur hubby tolong ker?
saya: biasalah..mlm2 minggu cmni jer boleh buat pun..hubby night shift, buat sorang2 lagi la senang..tak ada gangguan(I mean ..dia la yg ganggu I k).Ada apa u sms saya mlm2 ni.. system access ada problem ker?
makhluk asing: tak ada..I bosan jer.. wife I tak ada..I'm alone.
saya: oic..kalau tak ada apa..saya nak continue kerja ngemas ni..ok..bye.
mahkluk asing: err..you tak tengok tv ker?..biasa kalau tengok tv you baring ker duduk?
saya: eloo..sy tak tgk tv..sy tgh ngemas..(time ni mmg sy dah rasa semacam jer dengan MA ni)
makhluk asing: ok..ok..saja. u ngemas pakai short pant tak?..sure sexy kan..

Saya terus tak reply message tu..dalam 1 hour..dia sms lagi..
makhluk asing: u mare ker?..sorry la dear..I ni dok terbayangkan u jer..

GILA..memang GILA. Saya anggap dia tu friend2 jer..saya dah lama kenal dia ni since kerja sini..dari tak kawen sampai la kawen...tapi mmg dia sangat2 melampau. Saya memang tak reply. Time tu saya dah nak tido..saya dapat lagi sms dia..
makhluk asing: u dah nak tidur ke belum..kalau u tidur.. u pakai b** tak?..

Hahha.sekali lagi hati saya panas..celaka betul la mamat ni.

Saya kol En.D..: Abang.. saya nak off handphone ni..kalau ada ada apa2 hal urgent..please kol handphone anak k..

En. D: kenapa?..handphone problem ker?
Saya: err.. ada gangguan sikit.
Saya terus letak handphone..delete all the conversation.. switch off. Kalau kena godek dengan En. D..tak ker naya saya nanti.. En. D sure salahkan saya kan!...dia bukannya nak dengar kalau saya explain betul 2 pun..

Pagi..bila wake up saya on handphone, terus masuk beberapa msg dari org yang sama. Still cakap benda yang sama missing me a lot..cepat2 saya delete. Mabuk ke apa mamat ni..

Dalam pukul 12 tengahari gitu..handphone saya berbunyi. Mak aik..saya ingat dia berani sms aja..dia telefon saya lagi... saya off balik handphone.

Dan pagi ni...bila nak off handphone alarm..saya lihat ada sms lagi dari orang yang sama. Kali ni saya tekad..akan keep msg dia..dan kalau perlu saya boleh buat laporan kat balai sebagai gangguan sexual kan!..menyesal saya tak keep message yag terdahulu..pagi ni baru saya terfikir..dik oi!!

6 comments:

Rockers said...

len kali kalo dapat mesej2 gitu jgn layan je... - rockers

http://cicaktonjeng.blogspot.com

Sz said...

eee ngeri..mmg giler la mamat tu...sakit otak! dah ada bini pun nak kaco bini orang...nauzubillah, mintak dijauhkan....

Sally said...

Rockers..
memang tak nak layan..bila tahu client so ingatkan ada sesuatu yg penting..rupanya itu yg dicari..huhu.sedih mak!!

Sz..memang gila..eh..ramai lelaki yg dah kawen ni mmg cari bini org kan skrg..kalau en suami tahu ..naya akak..susah jugak jadi sales ni..

Sayang.Ibu said...

kak, giler mamat tu, mmg ptt akk buat laporan polis kalo dia still kaco lagik. dah kire gangguan sexual dah tu

m-i-o said...

omaigod! seram hokeh....

sapa tu kak? adakah sy kenal dia? eceh. sure tak kenal. tapi memang bedebah betul mamat tu!

Sally said...

Sayang Ibu..
Tengah kumpul bukti ni sebab masih terima sms dari org ni.

MIO..
Mungkin awak kenal kot,org ni pernah dtg E**d tau..ofc dia kat Pulau Indah..