NuffNANG

Tuesday, September 1, 2009

Hari Ke 11 sahur.

Saya tak berapa selera nak bersahur pagi ni, dua hidangan sup tulang dan telur dadar sedikit pun tak memecahkan selera makan saya. Jenguk ke peti ais. Ada sebuku roti bertarikh 29 Aug 09 yang masih belum terusik sedikit pun. Emm dah 2 hari expired. Saya keluarkan roti yang didingin beku seperti daging salai tu dan masukkan dalam toaster. Jengah lagi peti ais cari soft planta dan jem strawberry. Sapu ..ngap..1, 2, 3 kali..payahnyer nak abiskan roti nan sekeping tu. En Director makan dengan lahapnya. Si Bonia pun terkial-kial nak menghabiskan nasinya...baru 11 hari..selera nak sahur dah tak ada..sure kalau sorang2 sahur macam ini saya dah tak bangun sehinggalah subuh gamaknya. Ikutkan hati...

3 comments:

somuffins said...

Sally, why no appetite? Masa berbuka, you makan banyak tak? I ni plak, dahlah ala2 'comel', I thot bulan puasa ni bolehlah turun 500gm ke, ni taak you .. Huwarghhh..

Sz said...

sy pun samala kak sally...dah beberapa hari ni sahur minumair je..bukan takmo makan tp takdeselera. menemankan mr boss jer la makan...

Sally said...

Somuffins..tah la mana Cik Selera tu pergi.hehe..masa berbuka pun makan tak banyak..tapi kalo dapat Nasi Kerabu ker..tambah 2 ker 3 kali..ehhe..sy dah hilang 2 kg ni..hehhe.

Sz..kita serupa!!kalau tak kerana Sara dan husband puasa..mana maunya akak nak bangun sahur.