NuffNANG

Thursday, September 3, 2009

Soalan

Semalam En. Director tanya?:

dia: Langsir dah jahit belum?

Saya: dah potong..

dia: saya tanya dah jahit belum..bukan tanya potong

Saya: bila saya cakap dah potong maknanya..saya belum jahit la.

Director mengeleng-ngeleng kepala. Soalan kedua:

Dia: biskut yang orang tempah dah buat ker

Saya: bekas belum beli....

Dia: saya tanya dah buat ker..

Saya: kan saya dah cakap bekas belum beli..

Soalan ketiga:

Dia: bila nak cat rumah ni, awak dah beli?

Saya: emm tak tahu nak pilih warna apa..

Kalau anda ditempat En. Director ...geram dan marah tak dengan jawapan saya.?...sapa yang jiwanya artistik dan jenis weng2 jer yang faham kan. So kalau saya bertanya sesuatu soalan kat Sara..saya tak sepatutnya marahkan jawapan dia kan. Contoh dialog Sara dan saya:

Saya: Sara puasa tak hari ni?

Sara: kawan bagi gula-gula...

emmm like mother like doter..

3 comments:

NuR Pu3 said...

maksudnya tu kak, selamilah erti mendalam lagi hehehe..

mama | sarah | syimir said...

mueheeeehe..
rasanya kita (pompuan kot) suka corner2 baring dulu nak menjawab soklan utama, kalo org laki ni nak jawap straight to the point je kak... :)

Sally said...

NurPu3..sambil menyelam sambil minum air..kih kih:p

Sz,
Yer erk..kita mmg suka corner baring dulu kan!.betul tu.. kadang tu bila dgr soalan dia...walaupun dah dengar pun kita mesti tanya dia balik "apa awak cakap tadi?"
Yg tak tahannya belum pun sempat dia tnya lagi sekali kita ulang balik soalan dia..abisnya mesti dia cakap..dah dgr tapi saja buat tak dengar..apakah??