NuffNANG

Tuesday, November 23, 2010

Akhir-akhir ini

rambut saya banyak yang gugur. Setiap kali sikat maunya segumpal rambut yang dapat. Rasanya mereka yang ada anak kecik yang sedang berlatih menjadi bomba pun rambut ibunya tak gugur seperti saya. sekali sikat segumpal alamatnya sebulan botaklah saya jadinya.

Saya kena cari alternatif lain..banyak dah shampoo hair fall yang saya guna namun kesannya tak nampak pun. Cuma Shampoo bawang jer yang belum saya cuba...itu shampoo berherba kan...bila saya cakap nak cuba shampoo bawang en.suami tunjukkan bawang ni



Gambar menunjukkan tuan rumah yang sangat-sangat rajin memasak hinggakan boleh menjadi petani pulak gayanya...

"tak yah beli" katanya..tenyehnya jer dengan sebakul bawang yang ada ni...

5 comments:

Yuyun@HanLeeYun a.k.a. KuLaT_NaKaL said...

org cakap, nak elakkan rambut gugur tu guna sayur semanis tu...tumbuk2 atau blend airnya sapu kat kepala..syampu herba bawang tu? org cakap leh kurangkan kelemumur tp bila sy guna lg byk kelemumur huhuh... gugur, gugur juga rambut tuh...

Sayang.Ibu said...

muakakaa.. sungguh x bley blah statement encik abg akak tuuu... :P
kak, rambut saya pun suka gugur skrg.. tp ada member kata sunsilk hair falls control tu berkesan, cuma saya x pernah try lg

Sally said...

Yuyun...
sayur pucuk manis tu ker?1st time dengar ni..syampu bawang tu buat kelumumur pulak dah..

Cikgu Intan,
Sekarang ni saya guna sunsilk hair falls tu..jenuh weh..gugur byk tu...err macam tu macam nak kena guna idea en.suami jer ni...hahha.

sz | m.s.s said...

teringat jackie chan plak...shampoo bawang tu kan kak? kuikui

Sally said...

Sz..
akak pernah jumpa Shampoo bawang ni kat Econsave tu..punyelah memula cari gmbr bawang..tup2 yag nmpk muka JC ni..sah konpem btul la tu..hehe