NuffNANG

Tuesday, November 23, 2010

Setelah saya ditakdirkan...

untuk menjawab tag-mengetag ni maka saya tak mahu cakap panjang mahupun berleter ala-ala mak dara sebab banyak sungguh soklannya yang hendak dipaksa dijawab untuk Cikgu Intan ni..kira saya dah jawab semua ni ada muffinmarkah tambahan tak untuk saya cikgu?..

1. apa benda paling penting dalam hidup korang?Soalan ni tnya pasal benda bukan pasal orang..kalo pasal orang saya jawab family la..kalao benda err..duit tu termasuk benda ker?..bagi saya duit la..no money no talk..hheh:p


2. benda terakhir yang korang beli guna duit korang?
sekali lagi perihal benda..bukan makanan kan!..benda yang saya beli adalah basikal yang boleh dikayuh untuk kerumah kakak saya yang jaraknya dalam 2 km kot. Juga untuk berbasikal dipagi hari sabtu bersama anak dara ke pasar tani gituww..

3. dimanakah tempat korang akan langsungkan perkahwinan korang dan apakah temanya nanti?
soalan disini adalah "akan"..so saya tak biasa menjawab ini soklan sebab keyword yg sy cari adalah "telah"..

4. adakah korang sedang bercinta sekarang?
ish x boleh cakap la...biarlah rahsia..


5. berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
Kalau ada sumur diladang
boleh hamba menumpang mandi
kalo ada umur yg panjang
boleh kita berjumpa lagi
err..ada kaitan tak?


6. di manakah korang selalu jumpa kekasih korang?
err..kat rumah la..hari2 jumpa. kalo tnya dating kat mana barulah leh jawab kat shopping kompleks ker..kat Tabung Haji ker..ehhh!!!


7. novel/buku/majalah terakhir dibeli?
tak ingat la..biasanya saya beli majalah impiana..tapi tu 6 bulan lalu..kira terakhir la ya..


8. apakah nama penuh korang?
nak yang panjang ker yang pendek?........sila e-mail kalo nak tahu nama saya..hehhe


9. antara mak dan ayah, mana korang lebih mesra?
mana-mana yang sporting time saya nak mengada-ngada..

10. namakan orang yang betul² korang nak jumpa dalam hidup korang?
Saya nak jumpa sapa yang nak jumpa saya sangat...tak kiralah artis ker pemimpin ker kalo dia nak jumpa saya,,..kira boleh la..hhheh

11. adakah korang basuh baju korang sendiri?
cik washing machine yang basuh separuh dan separuh lagi saya tolong(semi auto maaa!!!)

12. dimanakah tempat yang betul2 korang nak pergi?
hujung dunia la kot...

13. pilih salah satu, peluk atau cium?
mula-mula peluk..pastu cium...pastu.....shhh..ppssst:p

14. beritahu 3 benda tentang orang yang beri tag?
- Seorang yang sedang sedang enak bercuti dikala cuti sekolah ni..
- yang suka akan tudong Ariani dan banyak sangat koleksi warna yang dia ada I guess
- Seorang yang tidak lagi menenen anaknya..dan sedang menanti untuk sessi menenen baby boy pulak rasanya..ahak!!

15. Lima benda yang paling disayangi dalam hidup anda?
benda kan????...
i) rumah saya
ii) keta saya
iii) basikal(mentang2 baru beli walaupun rega murah sgt)
iv) handphone ( susah x ada handphone ni wlau kdgkala h/phone la yg menyusahkan hdiup sya)
v) cik nikon saya.

16. lagu yang paling anda suka dan selalu dengar?
mcm Syg Ibu gak saya suka lagu-lagu lama..from 60an to 90 an....tp yang paling sy suka dengar lagu ni:
eceh siap bagi link lagi..nak pulak dengar time-time hujan..

17. bila tarikh lahir dan kat mana korang sambut tahun lepas?
4 April..tak sambut pun...sedey!!!


18. Lima rakan Blogger yang korang nak tag.
dah lama tak buat kerja tag-mengetag ni kan.
mari serang:
i) Anis
ii) Lady Lavender
iii) Cik Nadya yang sweet
iv) Cik Yuyun
v) Cik Yatiali


psst..kepada nama-nama yang disebut tu tak ada paksaan menjawabya..

4 comments:

Yuyun@HanLeeYun a.k.a. KuLaT_NaKaL said...

akak, nak jawab tag tuh kat mana? kat blog sy sendiri ker?

Sally said...

Yuyun,
jawab kat blog Yunyun la...

Sayang.Ibu said...

ahakssssss... kasik markah penuh laaa camni... thank u yer kak.. :)

Sally said...

Syg.Ibu,
hehe sama2..akak sedang mengangga menunggu habuan untuk markah penuh ni.hheh