NuffNANG

Friday, March 18, 2011

Kalau ikutkan

kiraan minggu...hari ni dah genap 18 minggu usia kandungan saya. Saya dah terasa perubahan pada diri, telek2 cutting pinggang dah tak berapa nak nampak dah. Possing dari sisi ya..nampak ler sikit kebonjolan tang perut tu..tapi kalau beratur ker naik LRT ker memang orang yang melihat tak menyangka saya mengandung. 3 hari lepas naik LRT pergi jumpa client sebab tempat tu memang sah-sah susah nak dapat parking..nobody will care or look at me. Lagipun saya masih belum sesuai untuk memakai baju mengandung, longgar.. jadi berdirilah saya sepanjang 20 minit perjalanan tu..terasa kebas jugak kaki..nak pulak time peaks hours..berhimpit-himpit la jawabnya...emm kalau ada yang jual iceblended hulur ikut tingkap sure saya orang pertama yang hulur tangan nak beli.

Saya masih belum ketahui jantinanya..belum scan..tunggulah mungkin usia kandungan dah cecah 20 minggu lebih saya scan..tak adanya nak tunggu suprise-suprise.saya tak suka kejutan..better prepare yang sepatutnya dalam keadaan ekonomi yang tak menentu ni kan!.

Oh sekarang saya dah mulai rajin sedikit kedapur...kalau dulu saya tak suka bau orang menumis sekarang dah ok,.setakat ni Alhamdulillah banyak makanan yang semasa tak mengandung saya tak boleh makan dan minum sekarang boleh pulak.. biasa tak boleh makan roti canai sekarang macam selalu nak makan roti canai..siap order yang baniir lagi tu gara-gara tengok kat blog KGG tempohari..setakat ni belum jumpa yang sedap ditekak..ada yang rotinya dah ok..tapi kuahnya pula ko..dan ada jugak yang sebaliknya. Esok pagi mahu ke Tasik Biru, Kundang..cuba bekpes roti banjir kat situ pulak..hari tu dah order tapi order banjir datang kemarau lak..sedey..kempunan rasanya..kali ni kalau tak tepat memang ada niat nak tukar..nak sound kuat2 hehehhe.. Oh kata adik saya juga kat area situ semua kedai makannya sedap-sedap..dan murah pulak tu..ada satu tempat jual sate malam hari..SATE KUANG..anak dara dah makan kat situ, maknya jer yang belum..katanya sate sedap..kuahnya pun sedap..pendek kata memang leh cheleng sate Kajang la kekdahnya..tengoknya terjahan saya pulak..tunggu duit poket lebih bulan depan la gamaknya..bulan ni memang berbaloi-baloi habis sangat...huhuh

10 comments:

TopsyTurvyMum said...

Mak kalau preggy paling suka makan sate! hari2 pun boleh!

wahh tak sabar nak tau boboy ke gegel:)

Sally said...

TTM,
mak pun nak makan sate gak la..mana tau dapat boboy kan!..hhehe kalau guna reason tu sure en.suami mak tiap2 mlm kut borong sate kasi mak melantak..hhehhe

=sz= said...

sate kuang ke sate subang kak?

kat area jalan kuang tu ye... klu tak silap yang agak glemer namanya sate subang ...


uhuksss, saya pun jenis perut tak berapa menonjol klu tgh pregnant, mmg lmbt orang perasan saya ni tgh pregnant..diorg igt saya montel je kot sbb membesar mengembang sekata, muka + tangan + kaki

Sally said...

Sz,
emm..kata adik akakyang sedap sate Kuang..sate subang tu tak best..hha nnt akak pi rasa dulu..setakat ni..sate hut kat tjg karang bagi akak pun lg sedap dari sate kajang..kalau dari rumah kita locatinya belah kiri..lupa la pulak jumpa sate kuang dulu or sate subang tapi jarak nya tak jauh sangat to each other.

Sz..montel2 tu mesti look cute jer masa ngandung kan.

Lady Lavender said...

saya dulu 16 weeks dah pakai blouse pregnant, padahal perut tak besar mana lagi puun..Tak saboo..excited sungguh dgn third baby sbb lama sgt rehat :-)

Sally said...

LL,
Kalo ikut hati memang nak pakai blouse ngandung tu tapi cm terasa ada yang gelak sebab masa preggy 9 years ago belum cukup 16 pun dah siap beli 2 3 pasang blouse dah..dah ler tu alang2 dah beli mana leh tahan nak gak pakai walau perut mcm pompuan kekenyangan jer..hheh..kali ni kena tahan skit dah tua2 ni tak pasal kena gelak jer..

makcikkantin said...

eh eh eh excited pulak dengar cerita preggy ni.....makan lah sally tumpang ada selera...

Sally said...

MCK,
kadang2 mcm susah sangat nak telan,perut ni kadang2 mcm demand sngt..pilih yang susah2 nak dapat jer..bila teringat mck ingat nak makan pasembor la pulak..hehhe

kucingorengemok said...

memang susah kan nak cari roti banjir yang both roti and kuahnya sedap? atau, tekak kita yang ngada² sangat, hehe :)

Sally said...

KGG,
mungkin dalam keadaan saya skrg..tekak yag terlebih mengada-ngada kot..hehe