NuffNANG

Sunday, December 12, 2010

Selepas itu kedua-dua tangan

dibawah meja seolah-olah sedang membetulkan sesuatu. Kemudian kedua-dua tangan diatas meja. Mengambil minyak angin dan menyapunya, langsung tidak menampakkan ada not RM50.00 yang digengamnya. Arggg..tak kanlah dia nak tayang kat CCTV sedangkan memang dia dah tahu akan kewujudan CCTV disitu. Pada hemat anda dimana dia sorokkan duit tu? oh sebelum terlupa hari tu dia pakai skirt kembang paras lutut. Memang saya tak tnegok pun wallet saya pada hari yang sama tu..bila sampai rumah pun dah pukul 9.30 malam baru saya perasan duit saya kurang lagi RM50.00...fikiran saya tak lain terus terfikir akan dia.

Bila boss saya panggil dia dan bagitahu ada barang hilang kat opis dia cakap bukan salah dia. Then boss saya cakap 'If i have a prove that you're the suspected person, it is ok for you?...then dia cakap then show me..
boss tunjuk rakaman CCTV tu.., muka dia masa tu memang pucat la ..but bila boss tanya..what are you doing at other table place then dia quickly jawab ..my leg itchy..so I garu kaki kat bawah meja..huh????
belum pun boss tanya kenapa tangan dia kat bawah meja?..dia dah answer that tgn dia tgh garu?..boss sy cakap i didn't asked what your hand doing?, then she start crying sambil nafikan dia tak curi?..persoalannya kalau betul dia tak curi kenapa nak menanggis?..then she start a story that she's miscarriage, she borrowing from Ah Long..she's had family matter which is her mother and brother always asked her for money..she said that she had no money. Tak lama lepas boss panggil saya dengar dia menanggis kat bilik then that day she take 1/2 day..next daynya...dia cuti lagi....

Monday dia datang but maybe happy la coz I'm not around..then today...BERSAMBUNGGGG

4 comments:

Um!3 4n!$ said...

WAHHHH!!! SUNGGOH tiada kaitan haL tuduHn mencuRi dGn kisah aLong pOlOng kan datin??? adOyaii!!

Sayang.Ibu said...

alaa kak sally, cpt laaa sambunggggg

Lady Lavender said...

hehee...best nih..cite suspen..

Yuyun@HanLeeYun a.k.a. KuLaT_NaKaL said...

yup!! kasi cepat habis ini cerita..