NuffNANG

Tuesday, July 20, 2010

Belum pun masanya

untuk dinner..tapi mulut ni rasa nak mengunyah jer..terigin jer nak kunyah churros mcm yang Cik LG buat tu..tapi tak gheti nak buat +malas. Pergi rumah Hana kat Jepun pun ada benda yang seakan sama jugak...sedap jer nampaknya. Rasa nak telannya skrin cikLappy sebab dpt menvisual image mknn tu kat minda saya ni...

Dalam pada tu gak kepala pula asyik dok fikir apa yang ada kat dalam fridge untuk santapan malam ni. Ikan dari pancingan en. suami boleh tahan banyaknya..setakat nak jamu 16 org tu lepasla. tapi semua jenis yang besar-besar. Dari ikan belitong (err setahu saya belitong ni boleh buat ikan masin jer..nak kari ker tak sedap..ada sapa tau boleh masak apa?), tenggiri, ikan jaket, telinga gajah..kerisi...penat la weh nak sebut...tapi semua ikan2 tu bukan jenis yang saya gemar. Bosan ler asyik makan ikan jer...nanti kecacingan kalau selalu makan ikan kan!..hhehe..

Saya sms en.suami tadi..
saya: nak makan apa for dinner malam ni?
en.suami: apa2 pun boleh.
saya: apa2 pun boleh?? tv? kerusi boleh tak?
en.suami: boleh blah..

maka sesi bersms just tamat disitu..panjang2 kan saja jer la cari gaduh..adalah lebih baik untuk tidak mengeruhkan suasana dengan membalas balik sms tu..ekeke..

8 comments:

lemongrass said...

Sally,
beli aje pisang goreng panas kat gerai, sure dapat meng satisfy kan anak tekak you, hehehe

Sally said...

LG..
tapi hari ni anak tekak ni agak memilih..dia nak jenis churros jugak..ekekke

Sayang.Ibu said...

owhhh... kudap-kudapan saya balik dr skolah td adalah burger baru Mc D.. hape nama dia, mak lupa... dah bukan kategori kudapan dah tu... walhal kt sklh dah mencekik mihun tomyam... hadoiiii... :P

sz | m.s.s said...

ihiksss..best btol ada "nelayan" kat umah tu kak...stok fresh2 terbaekk dr laut ek...sy "pancing" kat kedai acheh je :p

Sally said...

Cikgu Intan.
ekkek tu burger yg baru tu ker..Gcb/Gbc..mak baru dengar pasal burger tu kat radio pagi ni..amboi cepatnya hang dha dpt..sedap ker?

Sally said...

Sz..
emm dah naik rimas la tgk ikan2 tu..susah jugak ada nelayan sendiri ni..blm pun stock lama habis dgr cerita ada rancangan memancing lagi ni..lenkali ada ler stock untuk org terati pulak nmpknya..hhehe..selalu pancing kat kedai acheh yg mana?

Anonymous said...

semenjak d perkenalkan dgn Fragrance Pear bulan lepas, buah yg manis, rangup dan bersari ini benar2 menambat hati.. hampir setiap minggu kalau kua soping..mesti cari buah ni.. kemanisan, kerangupan dan kesegarannya serta air yang memancar keluar bila digigit cukup memberi ketenangan jiwa..syurrrpppp.. cek ma.. kalau bli buah tu.. slice dia elok2 dan ambik gambor dgn nikon dan post le.. Bandar baru Bangi..

Sally said...

Abe..now you really like that fruit ya.!! ok next time I will write up about this with the great picture of that fruit..ekekee..enjoy it big bro..