NuffNANG

Saturday, July 17, 2010

Pulut Tai Tai & Cik Kaya Pandan

tiada N3 menyedihkan atau pasal pening2 kepala lagi..cuma layan jer makan-makan hari ni..dapat resepi ni dari rumah ..CMG tapi sukatannya saya buat sendiri.sungguh lama tak makan ni..konon nak buang angin tapi bedal jugak pulut ni..saya bentukkan bebola senang sikit nak bagi padat dan makan dengan homade kaya pandan......kebetulan pulak bunga telang berkembang mekar dirumah kakak saya..

11 comments:

sz | m.s.s said...

wahhhhh sedondon sungguhhh pulut itu ngan bunga santekkk :)

TopsyTurvyMum said...

wahhhh...terliur tgk kaya ngan pulut tu..macam serimuka versi baru:)
tu bunga yg kasi kaler nasi kerabu kan??
tk tau namanya...

makcikkantin said...

alahai cantiknya. makcik beli bunga telang ni, yang kering punya dah dekat 6 bulan dalam freezer tu...kena buatlah ni.

Sally said...

Sz..
heeh..bagai pinang diblah 2 ker?hehhe

TTM ..hah ah..bunga yang buat nasi kerabu tu la.. kalau buat tanak nasi mmg cantik nasi kerabu tu..berselera nak mkn..
org Kelantan panggil bunga nasi kerabu jer..ikut bahasa panggil bunga telang..bahasa inggeris panggil Pea flower rasanya..serimuka org melayu...ni versi nyonya..hehe.
Nyah..kalo tanam kat tempat hang mau hidup tak pokok ni?:p

makcik,
makcik beli ker? pokok ni senang hidup..Sally pun dah tanam tapi masih kecil..belum dapat hasil..senang hidup pokok ni..
hah buat jangan tak buat..hhhe tp Sally buat agak silap sikit tu..kauntiti pulut putih dan biru sama banyak jadi yang putih dah tak nampak dah..patutnya letak sikit jer baru cantik belang2 gitu.huhhu

saat omar said...

Wah sedapnya...boleh bukak restoran ni hehehe

Sally said...

En. Saat
oppss terlupa la...ada jiran sebelah lagi..lenkali aku tapau ya.. aku bukak restaurant kat selasih 4 jer..hhe

Yuyun@HanLeeYun a.k.a. KuLaT_NaKaL said...

akak sally..nice pic tu..ada perubahan hehe

cikmanggis said...

salam kenal dari makcikmanggis...pulut tai tai ni makanan kegemaran kami seisi keluarga:)

Sally said...

Yuyun..ok ker?..tapi banyak nak kena improve lagi ni..anyhow thanks..

CikManggis,
Salam kak..terima kasih sudi jenguk sini..oic kegemaran akak dan family rupanya.. ni 1st time Sally cuba buat..biasa beli jer..

penjejak maya said...

salam,

rasanya tak pernah jamah lagi makanan tu..

Sally said...

Penjejakmaya
hah..kena cuba tu..tapi jenis pulut ni tak boleh nak selalu makan ..org tua2 kata banyak angin..tak tahulah betul ker idak..