NuffNANG

Wednesday, July 21, 2010

Terpaksa lagi minum..

ini bila tetiba tekak saya seperti ada makanan yang tersangkut. I'm sure it's not the bread with cheese that I'm having for my breakfast this morning. Its like something stuck in my trakea that make my head feel lightheaded..difficult to breath and apalagi kepala dah rasa pening. Oh no..saya tak mahu perkara yang sama berlaku lagi like last week. Bosan la pergi jumpa doctor dan cakap saya pening.

Pening bukannya macam demam ker apa which the doctor or other people can feel your body warm and you look weak. Kalau jumpa doctor then cakap pening pastu mintak mc pulak docyor pun ingta macam tipu jer kan.. tengok muka doctor pun tahu dia cuak jer bila kata pening. Tak kan nak tunjuk yang kita dah jalan mcm orang mabuk depan dia kan.

Masa jumpa doctor minggu lepas pun I said something like stuck in my kerongkong then I minum eno to relief it..then doctor said..why you minum eno..that's for digest thing... Geram jugak dgn doctor tu..tp I said with that eno la I feel okay a bit then can come for check up otherwise I still can't walk at all..pening maaa!! don't you know the feel how you pening isn't?..

Thats' why saya tak suka pergi tempat yang crowded. Saya rasa rimas..sukar bernafas dan pening..macam saluran pernafasan saya sempit. Even dekat office pun walaupun 5 minit tanpa aircond saya rasa sukar nak bernafas. Apa yang tak kena with my body ni I pun tak tahu..check blood doctor kata biasa..no problem pun. Pernah masa mengandung kat anak dara saya pitam depan pintu bilik,sedar2 pun bila en.suami tanya why saya baring depan pintu...

7 comments:

Yuyun@HanLeeYun a.k.a. KuLaT_NaKaL said...

emm..try kak pi sensei.. sy ada tau satu tempat ni(dekat seri gombak).. dia cek nadi kita, dia leh kesan apa yg tak kena pada badan kita.. ubat dia mmg berkesan..tradisional puny.. ye lah..kita try cari yg terbaik utk kesihatan kita..

Sally said...

o yer ker?sensei tu chinese punya ker?...ok akak akan cuba nanti..I will let you know..skrg ni akak cuba pi berurut dulu..byk angin kot.hheh

makcikkantin said...

he he he...angin ke? kot kot terkena 'buatan' orang..cuba pi check ngan Dr

Sally said...

McKantin,
rasanya angin ler...tak smpai 5 minit dah 2 kali sendawa...tunggu gak "buatan" org tpi tak menjadi2 ni..hhhe

sz | m.s.s said...

dah check blood pressure normal ek kak..
slalu kalo pening2 ni mcm orang low blood pressure atau high blood pressure kaan...
kalo angin minum teh halia / sarbatt kot..

m-i-o said...

ada org dlm perut agaknya - dia la yg buang angin tu! hahaha :P

Sally said...

Sz..dr kata blood presure ok..dah minum dah teh halia tp tak menjadi pun..

MIO.
ha3..apalah si Adam ni..kot ya nak buang angin jgn la dok bertapis lak..jenis pemalu gamaknya..ekekek