NuffNANG

Tuesday, July 27, 2010

Bermulanya..

tahun baru islam,selepas maghrib semalam,saya dah mulakan dengan bacaan Yassin. Sekejap saja, bulan Syaaban dah nak nak habis.. tak lama lagi Ramadhan bakal tiba...entah bagaimana berlangsungnya bulan Ramadhan tahun saya belum pasti, cuma yang jelas disini.. saya hanya ada 2 minggu sahaja untuk berbuka puasa bersama-sama en.suami. Kalau tahun lepas en.suami tidak berada dalam routine shift jadi sebulan memang confirm dapat berbuka bersama. Kalau saya lambat pun sekurang2nya dia ada untuk pick up anak terlebih dulu atau membeli juadah berbuka di bazar Ramadhan..tahun ini??tak tahulah..tengok keaadaan macamana..mungkin sama seperti 2 tahun yang lepas..kami berbuka di waqaf hentian rehat..lepas berbuka dan solat maghrib...en.suami menghala ketempat kerjanya manakala saya ddan anak dara terus pualng kerumah...tahun ini kami tak lagi guna jalan yang sama..dimana agaknya port yang sesuai pula tahun ini??wallahuallam..
Layan lagi gambar Puding Roti Sos Kastard yang dibuat petang Ahad yang lepas..


layan lagi..

6 comments:

sz | m.s.s said...

ooo kena pikir plak ye nk berbuka d mana ye kak...haru gak tu...
kalo sy tahun lepas ada hari2 yg kelas smpi maaghrib,berbuka dlm keta saja la jawabnya...

fuhhhhh...terliurrrrr nengok makanan itu! yummmy!

TopsyTurvyMum said...

Tak tahan nyahhh ko dok tayang2 sampai 3 kali puding kastad tuuu!!
merodak2 tekak ngan perut makkkk tauuu..
marveolous!!!

Sally said...

Sz..
tahun lepas sempat la balik berbuka kat rumah..en.suami pun ada..tp biasalah acara drive pecut hari2..
mknn ni termasuk dlm agenda berbuka untuk tahun ni la kot..hehe

TTM,
tu actually mak cadang nak posing sampai 5 kali..tapi takut ada yg marah lak..gugat perut..heheh

Yuyun@HanLeeYun a.k.a. KuLaT_NaKaL said...

huhu..nampak sedap tu.. terliur gak ni..

Sally said...

Yuyun..sila lap mulut..hehhe

saat omar said...

Sedapnya....Feveret!