NuffNANG

Thursday, July 2, 2009

It's save my time

Lepas ambik Sara after school sampai rumah nearly 7 p.m. Sampai rumah tengok motorcyle En. Director tak ada. Biasanya dia yang sampai dulu,..ah lantaklah..lagi senang nak buat kerja pelbagai. Masuk kitchen, emm really messy, pinggan mangkuk penuh sinki, ini kerja EN. Director la, makan tak pernah nak cuci, lepas satu satu pinggan dipunggah keluar..dah abis stock yang bersih baru dia basuh itupun satu jer lah for his use.
"Cepat mandi Sara, we're having a dinner like mat salleh tonight"
"apa omi cakap ni, tak faham la"ngomel Sara
"kita dinner..tapi tak makan nasi, just makan sosej, baked beans, harsh brown adn salad".
"salad tu apa"
"sayur mentah"
"ok ..Sara nak semua tu tapi tak nak nak sayur"
tah macamana saya nak ajar dia makan sayur, carot ada jugak dia makan tapi alahai kuantitinya ciput sangat.
"Ok Sara pergi mandi, sementara tu omi siapkan dinner ya".
emm very the fast, bak kata LG nak siapkan dinner style tekak mat salleh ni memang cepat, save masa saya untuk buat kerja lain.
Bila Sara siap berpakaian dan berbedak dinner dia pun siap. I make it two set only sebab En. Director tak balik lagi dan kalau balik pun bukannya dia nak ngap pun style makan camni.
"tak selera langsung" biasanya itulah luahan En. Director..tapi bagi saya its yummy and delicious tak terlalu heavy cam makan nasi tapi cukup mengenyangkan..gambar tak leh tayang lagi belum upload.
Dek dinner ikut tekak mat salleh ni saya dapat kemas rumah, basuh baju dan sempat lagi belek majalah before 11.p.m (sebelum my tidur time). Opss tak lupa sempat lipat kain baju lagi gitu...

Luckily also En. Director tapau nasi dari pasar malam for its' own dinner.

2 comments:

NuR Pu3 said...

xpe ke cmtueh kak? hiks!

Sally said...

heheh..tak pa diakan suami mithali tak boleh lawan cakap bini dia, yg penting ketiga2 pihak kenyang..