NuffNANG

Wednesday, August 4, 2010

Dah setengah hari dah: please help me

saya dok google cari resepi cream puff...ya la saya ni tengah bercadang-cadang nak buat derma sikit sempena kenduri jiran saya sebelah rumah. Itupun kalo rajin.. banyak dah blog yang saya masuk cari ni..tapi belum decide lagi nak pilih yang mana satu. Saya pernah buat sekali..lama dulu, buat ciput jer un tuk try..rasa not bad tapiiiiiii.. agak cair sikit adunannya dan time tu tak guna piping bag pun untuk buat so macam tak cantik la kan puff dia..leper jer..tapi bawa kerumah mak habis jugak.

Ha lagi satu saya nak yang jenis tahan lasak..hehhe maksud saya boleh tahan lebih kurang dalam 5 jam bukan pada suhu bilik. Puff tu tak keras bila kena udara...ada sapa nak share info dengan saya...err ada lagi ni filling apa yang sedap ya..biasa saya jumpa filing kastard la.

Tolong saya ya!...nak buat kejutan sikit ni.

4 comments:

NuR Pu3 said...

haRitu tRy buat tpi xjdi la kak uhuu... sakit jiwa tOL

http://resepi.mesra.net/Detailed/2252.shtml

Sally said...

Anis
..itu pasal yang akak tengah dok buat study pasal semua resepi ni..tak nak membazir nanti.. tgk org dok pamer kat blog masing2 cam cantik jer puff dia kan...kena cuba lagi tu Anis.

sz | m.s.s said...

errrr...cream puff tak tau buat la kak..currypuff tau...kuikuikui

Sally said...

Sz..
dah hampir dah tu bunyinya sebab ada puff tu..tp tu la kan rasa ada sama tak ??..hheh:p