NuffNANG

Tuesday, August 24, 2010

Hari-hari Kerabu

tak bosan ker?..sementelah en.suami night shift minggu ni..boleh la masak yang lain dari biasa sikit. Ni first time saya buat kerabu tomato ni. Untuk saya seoarang saya buat seminimum yang boleh. Saya guna sebiji tomato jer dan tambah dengan timun jepun..saya guna resepi kerabu mangga tu jer...tapi tak letak udang kering..hanya ikan bilis goreng..berselera makan walaupun berdua dengan anak dara..hari2 kerabu macam ni boleh tambah berat badan ni.....nampak macam kerabu mangga jugak adanya..hehhe...sumpah ni kerbau kerabu tomato tau!

11 comments:

TopsyTurvyMum said...

...sumpah ni kerbau tomato tau!

hahahaha..kerbau plak dahhh!

tak kisah la..tapi kerbau2..eh kerabu2 ni mmg pembuka seleraaaaa..

sz | m.s.s said...

kenapa boleh tambah berat badan kak?
sbb selera bertambah2 nasik ek...
hehehe

Sally said...

huhu..keji tau hang gelak kat mak nyah..mak dah edit tau!..err kerabu dengan kerbau ada persamaan kot..tu pasal mak tersalah taip tu..(hehhe..alasan nk tutup typo error tu)..kih2

Sally said...

Sz..
bertambah2 nasi ler jawabnya..berselera..hhe

Sayang.Ibu said...

sedappp nya kerabuuuuu.... teringin gak laaa nak buat nanti... :)

Sally said...

Sayang.Ibu..
buat..jgn tak buat..bertambah selera nnt hhehe

GDIZ said...

sedap..hehe

NUR said...

Salam....

Sedapnyaaaa.... boleh cuba ni.

Sally said...

Gdiz,,
layannnnn

Nur..
cubalah..kalau ada bahan ..cepat jer buatnya..

ijan said...

Kerabu ni ratah pon sodap! tak pe makan banyak sikit pun hehehe

Sally said...

Ijan,
betul ratah pun sedap..dah habis nasi pun still dok ngap kerabu ni lagi..