NuffNANG

Tuesday, August 17, 2010

Kuih Bakar

Hah kuih ni saya buat Sabtu lepas..tapi baru hari ni ada masa nak update. Macam sibuk benar ya!.. kali ni saya tak lupa dari siapa saya ambik resepi ni...cuma resepi asal dari mana saya tak tahu . Terima kasih Kak Hanieliza sebab share resepi ni..sedap..lemak merdu gitu. ..tapi kuih ni tak sempat nak posing lebih2..potong pun agak sengget. Lain kali saya nak cuba buat lagi..memang teramat senang nak buat..tapi bila tgk adunan cair gila saya mcm tak konfident jer..Alhamdulillah dah bakar..sejuk baru potong baru nampak hasilnya.

6 comments:

sz | m.s.s said...

yummmyyyy!!!
sedapnyaa kak...lain kan bakar sendiriks ngan bakar kat bazar ;p

Yuyun@HanLeeYun a.k.a. KuLaT_NaKaL said...

terliur je tengok warna hijo tuh..

TopsyTurvyMum said...

mak dah lama teringin nak buat ni..tapi tak terbuat..bulan puasa ni kena buat jugak ler..

btw, MIL mmg tinggal sini..semua anak2 dia migrate sini takkan nak tinggal berdua je kat spore tu kann..hehe

Sally said...

Sz..
memang sedap sebab terasa lemak santannya..

Yuyun..ni dah terlebih hijau ni..

TTM..
hhah mak pun baru 1st time try ni..tapi sedap la..masa masak risau gila tgk lembik semacam jer..tp mmg dah gitu caranya..mak jer yg gelabah tak tentu hala..sib baik mak x tmbh tepung..hheh.

O..MIL dah migrate.patut la hang selalu dok cerita pasal MIL kat sana..tu yg mak heran tu..so kiranya laki hang ni org singapore la ya!..

Lady Lavender said...

dalam gambar dah nampak best..kalau makan sure lagi best kaann...tak pernah try lagi buat kuih ni..

Sally said...

LL...
bagi saya memang best..ni pun 1st time try ni..tak rugi cuba resepi kak hanilieza ni..menjadi..